KAAS

Als je dol bent op kaas… wil je natuurlijk ook graag iets te kiezen hebben! In onze bescheiden mobiele kaaswinkel verrassen wij u met een kwalitatief goed basisassortiment en telkens nieuwe verrassingen.
Onderstaand een overzicht van ons basisassortiment.

Kaas Jersey Puur Smaakvol Mild Bij En Kaaza

Jerseykaas

Kaas van de raszuivere Jersey koe, die zien roots heeft liggen op het gelijknamige Engelse eiland. Vol en smedig van smaak... u zal versteld staan!

Jersey kaas is ook een duurzame keuze. De koe eet aanmerkelijk minder dan andere rassen en doordat de melk van nature meer vaste bestanddelen en proteïne bevat, heb je minder melk nodig om 1 kilogram kaas te maken.

Hollandse geitenkaas bij En Kaaza

Hollandse geitenkaas

 

Rotterdamsche Oude kaas bij En Kaaza

Rotterdamsche Oude kaas bij En Kaaza

Goudse Kaas bij En Kaaza

Goudse kaas

Light Kaas bij En Kaaza

Light Kaas

Heeft u specifieke dieetwensen, zoals lactosevrije kaas of kaas met minder vet en zout? Komt u dan gerust eens proeven bij de bus.

Van Jong Belegen tot Extra Belegen is beschikbaar. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een heerlijke tuinkruidenvariant of de 20+ Boeren Leidse, uiteraard met de beroemde sleutels op de korst.

Boerenkaas bij En Kaaza

Boerenkaas

Ouwe Jongens

Ouwe Jongens

Ouwe Jongens is een ouderwets lekkere oude kaas met een volle, pittige smaak. Door de maandenlange rijping krijgt Ouwe Jongens een smaak die veel kaasliefhebbers aanspreekt. Ouwe Jongens is heerlijk op de boterham of om te dippen in onze heerlijke honing/mosterd saus.
In ons basisassortiment kennen we de Boer’n Trots Trio Peper en de Boer’n Trots XO. Maar we proberen ook regelmatig nieuwe kazen van deze innovatieve boerderij, zoals de Maple syrup whisky kaas en de Boer’n Trots Klaver Pikant, bekroond met een World Cheese Awards.

Boerenpracht

Boerenpracht

En wat dacht u bijvoorbeeld van onze Roodkorstkaas van kaasheld, boer Jirco uit Montfoort. Naast dat zijn boerderij een zorgboerderij is voor mensen met een beperking, maakt hij ook nog eens hele bijzondere kaas. Na bereiding wast hij zijn kaas namelijk met een roodbacterie. Dit zorgt ervoor dat deze jonge kaas een heel eigen pikant aromatische smaak heeft. Het zuivel van de kaas is boterzacht, dat maakt de kaas heerlijk smedig. Ook het uiterlijk van de kaas is bijzonder. Hij is namelijk veel platter dan andere kazen en heeft een oranje rode korst.

En nog meer kaas bij En Kaaza

Nog meer kaas

En dan hebben we natuurlijk nog heel veel andere kazen!  Zoals biologische kaas, komijnekaas, kaas met mosterd, fenegriek, olijf, brandnetel,  basilicum, pesto, chili  of truffel, vegetarisch gestremde kazen, schapenkaas, of grill kaas. En natuurlijk h()eerlijke buitenlandse kazen.
Kortom …. heeeel veel heerlijke kaas, gemaakt met heeeeel veel liefde . Wij helpen u graag om de juiste kaas te vinden  en natuurlijk laten we u proeven!!

Boer’n trots

Boer’n trots

De Boer’n trots kazen worden gemaakt in Twente op landgoed Kaamps. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn er minder kunstmatige meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook kunnen de koeien zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. . Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht ..... Oet Twente.
In ons basisassortiment kennen we de Boer’n Trots Trio Peper en de Boer’n Trots XO. Maar we proberen ook regelmatig nieuwe kazen van deze innovatieve boerderij, zoals de Maple syrup whisky kaas en de Boer’n Trots Klaver Pikant, bekroond met een World Cheese Awards.